Sivu 7

 Tiivistin Crowleyn elämän yhteen sivuun ja selitin, miksi Yeats olisi hyvinkin halunnut varoittaa Crowleyn pahoista aikeista. 


Crowley oli ristiriitainen hahmo. Hän ei välttämättä ollut syytön maineeseensa maailman ilkeimpänä ihmisenä, vaikka Brittiläisen skandaalilehdistön kirjoituksilla olikin asiassa vahva rooli. Toisaalta Crowley oletti pystyvänsä auttamaan ihmiskuntaa opeillaan ja yritti tuotteistaa ajatteluaan. Hänen elämänsä oli kokoelma uskomattomia tapahtumia, esimerkiksi ryhtyminen naismuusikkojen ”Ragged Ragtime Girls” -bändin manageriksi vuonna 1913 ja esiintymismatkan järjestäminen Moskovaan. Voi vain kuvitella, miten piukkoja paikkoja siihen sisältyi.


Crowleyn elämäkerrat esittävät erilaisia tulkintoja tapahtumista, ja monet hänestä liikkuvat tarinat eivät ole laisinkaan totta. Varsinkin ensimmäinen elämäkerta, John Symondsin "The Great Beast” (josta Crowleyn maine lähti maailmanvalloitukselleen vuonna 1951) on pitkälti muunneltua totuutta. Pokkaripainoksen kansi on toki sykähdyttävä.

 

Tämä sivu mainitsee myös astraalivalon käsitteen, pohjustaen sen tarkempaa esittelyä myöhemmin. 

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sivut 36 - 40

Sivut 33 ja 34

Sivu 22 ja 23