SIVUT 56 - 60: RITUAALI

 Teksti perustuu Golden Dawnin alimman tason vihkimykseen (Neophyte Z.3). Lyhensin sekä tekstiä että muuta happeningiä erittäin paljon.


Varsinaisen rituaalin aikana korostan astraalivalodimension ylimaallista harmoniaa käyttämällä ruuturiveillä vain keskenään samankokoisia ruutuja. Vastaavanlaista efektiä käytin albumissa Juhannuskylän noita (2015). Siinä demoni Belialin mustaan kotidimensioon siirtyminen muutti ruudut tasajakoisiksi alueen epäinhimillisen mekaanisuuden voimalla (jopa samanaikaisissa Tampereen tapahtumissa).

 

Katselin Aubrey Beardsleyn kuvituksia hakiessani sopivaa tyyliä rituaalin kuvaamiseen, mutta nappasin häneltä lähinnä vain äärimmäisen selkeyden mustien ja valkoisten pintojen joukossa. Sivun 56 viimeinen ruutu tosin lainaa hahmojen sommittelua Beardsleyn piirroksesta Of a Neophyte and how the black art was revealed unto him by the fiend Asomuel (Pall Mall -lehti, heinäkuu 1893). 

 

Tekstauksen aakkoset suunnittelin Golden Dawnin käyttämiä alkemistisia merkkejä soveltamalla ja Hannele kehitti kirjaimia vielä lisää. 

 

Ilves tietysti otti ylleen veden symbolin. Siinähän on ilmeinen pyramidi ja hirviökissa oli jo nähty heittämässä vettä.

 

Miekat ovat symboloineet uhkaa useidenkin salaseurojen rituaaleissa.  Tässä astraalivalorituaalissa käytetään tietysti valomiekkoja. 

 

Rituaalin lopussa oli luonnollisesti oltava näyttäviä efektejä. Sivulle 59 olin käsikirjoittanut aiemmin nähdyn astraalivalokuvion esiintulon, mutta muuten en ollut efektiä ajatellut ennen kuin aloin naputella sitä taustalle. 

 

Sivu 60 lopettaa rituaalin ja palauttaa Lamian normaalimaailmaan, samalla yhdistäen tarinan alun ja lopun ruutusommittelullaan. Tiesin sivulle tulevan astraalivalon välähdyksen, mutta sitäkään en tarkemmin suunnitellut ennen piirtämistä. Jotenkin symbolinen tähti vaikutti parhaalta vaihtoehdolta. Loput efektistä siirtyi kynästä paperille ihan automaattisesti. Pidin vain kynästä kiinni ja ihmettelin syntyvää kuvioita. Vasta kun piirros oli enemmän kuin puolivalmis tajusin sen muistuttavan joulukuusta. Vielä enemmän aikaa meni siihen, että muistin kuusen latvaan laitettavan tähden olevan tietysti symbolinen Betlehemin tähti… ja kohti Betlehemiähän oli koko alppari hiivitty.

 

Tuota kaikkea en osaa selittää, joten en edes yritä. 

 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sivut 33 ja 34

Sivut 36 - 40

Sivu 22 ja 23