Sivut 47 ja 48

 Olin kävellyt Kissanmaan koulun portin ohi usein, mutta sen koulun suuntaisen puolen maalattuine taivaineen huomasin vasta valokuvia ottaessamme. Paikka valikoitui mukaan ennen kaikkea ilmeisen maagisten kiviensä vuoksi. Kissahirviön ja Kuolion lainaama teksti on edelleen peräisin Theoreticus 2=9 rituaalista. 

 

Vaikka hirviökissa osoittaa nyt kysymyksensä Lamialle, hän olettaa Kuolion jo tietävän vastauksen. On tavallinen käytäntö, että avustajana toimiva salaseuran jäsen vastaa rituaalisiin kysymyksiin tiettyyn salaisuuden tasoon vihittävän henkilön puolesta. Vihittävä on paikalla, jotta hänelle paljastettaisiin salaisuuksia, eikä hänen odoteta vielä tietävän vastauksia kryptisiin kysymyksiin. 


 

Kun hirviökissa ilmoittaa, puhuen jälleen Lamialle, että ”Leijonan merkillä, tulen lapsi, on sinut puhdistettu”, Lamian olo alkaa helpottaa. Hän ottaa verisen nenäliinan suustaan, mutta kukaan ei nyt kiinnitä huomiota Lamiaan, ei toivottavasti edes lukija. Toiseksi viimeisessä ruudussa sivulla 48 Lamia kantaa nenäliinaa kädessään, mutta se on aika pieni yksityiskohta. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sivu 3 ja 4

Sivu 5

Kapteeni Kuolio ja Kissanmaan hirviökissa