Sivut 36 - 40

Matka kulkee tosiaankin kohti Kissanmaata, kuten Kapteeni Kuoliokin alkaa ymmärtää. Varmaa tietoa Kissanmaan nimen alkuperästä ei ole, kertoo Maija Louhivaaran kirja ”Tampereen kadunnimet” (1999), yhteys ilveksiin on yksi mahdollisuus.

 


Litukan siirtolapuutarhan vieressä olevat kivet olivat kuin tahallisesti sopivia mystisen kohtauksen taustaksi. Siksi hirviökissa jää odottamaan ja hipsii kiveltä toiselle. 


Ajattara luottaa kyllä Kapteeni Kuolion taitoihin, mutta hän ei luota magiaan. Ajattara osaa käyttää taitoja itsekin, mutta hän on taistellut monien maagisten olentojen kanssa ja se on vaikuttanut hänen käsityksiinsä magian epäluotettavuudesta. Siksi Ajattara nojautuu enemmänkin lihasvoimiin ja aseisiiin kamppaillessaan hirviöitä vastaan. Hirviökissa kuitenkin väistää hyökkäyksen kuin kissa. 

 

Hirviökissan lausuma teksti on käännetty Golden Dawnin hieman korkea-asteisemmasta vihkimysrituaalista (Theoreticus 2=9). Tällä tavalla hirviökissa esittelee itsensä. Samaa rituaalia lainataan myös seuraavan kerran, kun hirviökissa seisoo kivellä. 

 

Ajattara on pettynyt omaan suoritukseensa ja tiuskii siksi sekä Kuoliolle että Lamialle, Ajattara on opetellut inhimillistä kanssakäymistä vuosien varrella, mutta aina se ei ole hänelle helppoa. 

 

Lamia alkaa uskoa, että kukaan ei voi saada hirviökissaa kiinni. Hän lamaantuu ja pystyy vain seurailemaan mukana nenäliinaa suussaan pitäen. Tämäkin ohjaa lukijan huomiota pois Lamiasta. 


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sivu 7

Sivu 3 ja 4

Sivu 6